X
PRISM TOWER

Το έργο βασίζεται σε μια αλληλεπίδραση πρισματικών μορφών που επιτρέπουν απρόσκοπτη θέα χωρίς άσκοπες γωνίες από το εσωτερικό των διαμερισμάτων στο Manhattan των ΗΠΑ.

Read More
X
Elbphilharmonie Hamburg

Η νέα λυρική σκηνή με την κυματιστή στέγη που φτάνει τα 110m τοποθετείται στην όχθη του ποταμού ‘Ελμπε, περιβαλλόμενη από νερό σε τρεις πλευρές της, στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Read More
X
Διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

'Ενα εκλεκτικιστικά διακοσμημένο διαμέρισμα εμβαδού 190 τμ. μετατρέπεται σε χώρο που αποπνέει αισθητική ηρεμία και γαλήνη με τη γλώσσα του μινιμαλισμού.

Read More
X
Oak Pass House

Η τοποθέτηση των κοινόχρηστων χώρων πάνω από τους προσχωμένους στην πλαγιά ιδιωτικούς βοηθά τη μεγάλη κατοικία να ενσωματωθεί ομαλά στο τοπίο του Beverly Hills, ΗΠΑ.

Read More
X
Μονοκατοικία στην Κηφισιά

Ένας μεθοδευμένος διάλογος εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και μία σαφής, καθαρή διάρθρωση των όγκων, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής σύνθεσης της διώροφης κατοικίας.
 

Read More
X
Κατοικία στο Καπανδρίτι

Ο σχεδιασμός της κατοικίας αυτής στο Καπανδρίτι ακολουθεί τη σχέση της με το φυσικό περιβάλλον, τον προσανατολισμό αλλά και τις προγραμματικές παραμέτρους.

Read More
X
Κατάστημα ξηρών καρπών ‘Χωραΐτης’

Η μελέτη αφορά στην ανακαίνιση, κατασκευή, διακόσμηση και εξοπλισμό καταστήματος ξηρών καρπών Χωραΐτης στη Λ. Ικάρου, Ηράκλειο.

Read More
X
7th room

Μια νέα προσθήκη στο διάσημο ξενοδοχείο Treehotel τοποθετείται ανάμεσα στους τρίχρωμους κορμούς και τις κορφές ενός ψηλού πευκόδασους, στη βόρεια Σουηδία.

Read More
X
Τρεις κατοικίες στην Κεχριά Σκιάθου

Το φυσικό περιβάλλον οδήγησε την αρχιτεκτονική επίλυση με επί µέρους όγκους του συγκροτήματος που ακολουθούν την έντονη κλίση του εδάφους, βλέποντας στη θάλασσα.

Read More
X
Γραμμικός όγκος στη Φιλοθέη

Η μελέτη αφορά σε μια μονοκατοικία στη Φιλοθέη και αποσκοπεί στο να επανασυνδέσει το, περιορισμένο λόγω μεσοτοιχίας, οικόπεδο με τον ηλιασμό, τη θέα, το έδαφος και το πράσινο.

Read More
X
UP Crete New Offices

Τα νέα γραφεία της UP Crete κατασκευάστηκαν στην αρχή του 2017 από την ομάδα της εταιρίας, με απλά υλικά και παιχνιδιάρικα χρώματα, δημιουργώντας ένα "work at home" περιβάλλον.

Read More
X
Eλληνικές Κατασκευές | Μάρτιος | 215

ARCHITECTS

- Τσαµπίκος Πετράς

 

PROJECT

- Villa Clessidra στην Ολλανδία | Λαέρτης - Αντώνιος Βασιλείου

- Mικρή εκκλησία στην περιοχή Στράτος Αιτωλοακαρνανίας | Γιάννης Γιαννούτσος

Read More
X
Villas

Η κυκλοφορία του νέου λευκώματος Villas 2016 επιβεβαιώνει το διεθνή προσανατολισμό της ετήσιας αυτής έκδοσης τα τελευταία χρόνια, με την παρουσίαση μερικών από τις πιο ενδιαφέρουσες πραγματοποιήσεις πολυτελών περιαστικών μονοκατοικιών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ασία. 

Read More
X
Apartments

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, το διαμέρισμα παίρνει πράγματι τη μορφή μιας πολύπλοκης μηχανής κατοίκησης, δικαιώνοντας τον προφητικό αφορισμό του Le Corbusier πριν από ένα σχεδόν αιώνα: η ενεργειακή απόδοση, η μελέτη φωτισμού, οι αυτοματισμοί και η συνδεσιμότητα των χώρων κατοίκησης είναι έννοιες που εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια δυναμικά στο σχεδιασμό και άλλαξαν τα δεδομένα. 

Read More
X
Maison de Campagne

H εξοχική κατοικία παραμένει και σήμερα το πεδίο, στο οποίο η ελληνική αρχιτεκτονική δημιουργεί και πειραματίζεται, συνεχίζοντας την ισχυρή παράδοση του ελληνικού μεταπολεμικού μοντερνισμού και των πρωτεργατών του. 

Read More
X
MYKONOSVillas

Το “MYKONOSVillas” είναι µία δίγλωσση µονογραφία όπου η κυκλαδίτικη πλαστικότητα παρουσιάζεται µε σύγχρονες αρχιτεκτονικές µορφές, µέσα από 14 επιλεγµένες µυκονιάτικες κατοικίες.

Read More
“Mistakes are almost always of a sacred nature. Never try to correct them. On the contrary: rationalize them, understand them thoroughly. After that, it will be possible for you to sublimate them.”
- Salvador Dali
^ Back to Top