X
MUJI Hut 2017

Το νέο MUJI Hut με εμβαδό μόλις 9 τμ μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε επιθυμήσουν οι ιδιοκτήτες του: στο βουνό, στη θάλασσα, ή σε έναν κήπο.

Read More
X
House 66

Ο επανασχεδιασμός ενός πρώην bungalow του 1950 από την αρχιτέκτονα, σε ύφος που η ίδια περιγράφει ως «ζεστό μοντερνισμό», το μετέτρεψε σε μια φωτεινή και σύγχρονη κατοικία στον Καναδά.

Read More
X
Διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

‘Ενα τυπικό δείγμα αστικής κατοικίας της Θεσσαλονίκης, αναδιαμορφώθηκε ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ενοίκων με νύξεις διαχρονικότητας.

Read More
X
Villa Kogelhof

Ο σχεδιασμός βασίστηκε σε λιτές, καθαρές μορφές με αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή γεωμετρική σύνθεση δυο όγκων στην περιοχή Kamperland, Noord-Beveland της Ολλανδίας.

Read More
X
Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας

Το εμβληματικό κτίριο στεγάζει τη Διοίκηση και τις υπόλοιπες λειτουργίες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαμίας, σε οικόπεδο πάνω στον κύριο οδικό κόμβο εισόδου της πόλης.

Read More
X
RIVIERA

To luxury beach bar βρίσκεται στη Χαλκιδική, στη φημισμένη παραλία 'Αγιος Ιωάννης Νικήτης της Σιθωνίας, σαν ένα μεγάλο «κατώφλι» πριν τη θάλασσα.

Read More
X
Pu Zao Restaurant

Ένα εστιατόριο στην πρωτεύουσα Kunming της επαρχίας Yunnan αποδίδει την πρωτόγονη ομορφιά του δείπνου μέσα σε ψαρόβαρκα, στην Κίνα.

Read More
X
PRISM TOWER

Το έργο βασίζεται σε μια αλληλεπίδραση πρισματικών μορφών που επιτρέπουν απρόσκοπτη θέα χωρίς άσκοπες γωνίες από το εσωτερικό των διαμερισμάτων στο Manhattan των ΗΠΑ.

Read More
X
Elbphilharmonie Hamburg

Η νέα λυρική σκηνή με την κυματιστή στέγη που φτάνει τα 110m τοποθετείται στην όχθη του ποταμού ‘Ελμπε, περιβαλλόμενη από νερό σε τρεις πλευρές της, στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Read More
X
Oak Pass House

Η τοποθέτηση των κοινόχρηστων χώρων πάνω από τους προσχωμένους στην πλαγιά ιδιωτικούς βοηθά τη μεγάλη κατοικία να ενσωματωθεί ομαλά στο τοπίο του Beverly Hills, ΗΠΑ.

Read More
X
Διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

'Ενα εκλεκτικιστικά διακοσμημένο διαμέρισμα εμβαδού 190 τμ. μετατρέπεται σε χώρο που αποπνέει αισθητική ηρεμία και γαλήνη με τη γλώσσα του μινιμαλισμού.

Read More
X
EK magazine | Μάιος | 217

INTERVIEW

- Μηνάς Κοσµίδης

 

PROJECT

- Οινοποιείο Kτωρίδη, στο Dελίκηπο, επαρχίας Λευκωσίας | Ηρακλής Παπαχρίστου Αρχιτέκτονες

Read More
X
Villas

Η αρχιτεκτονική των πολυτελών περιαστικών μονοκατοικιών εξακολουθεί να ασκεί ιδιαίτερη έλξη, τόσο στους ίδιους τους αρχιτέκτονες, όσο και σε ένα ευρύτερο κοινό, διεθνώς. 

Read More
X
Maison de Campagne

H εξοχική κατοικία παραμένει και σήμερα το πεδίο, στο οποίο η ελληνική αρχιτεκτονική δημιουργεί και πειραματίζεται, συνεχίζοντας την ισχυρή παράδοση του ελληνικού μεταπολεμικού μοντερνισμού και των πρωτεργατών του. 

Read More
X
Apartments

Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, το διαμέρισμα παίρνει πράγματι τη μορφή μιας πολύπλοκης μηχανής κατοίκησης, δικαιώνοντας τον προφητικό αφορισμό του Le Corbusier πριν από ένα σχεδόν αιώνα: η ενεργειακή απόδοση, η μελέτη φωτισμού, οι αυτοματισμοί και η συνδεσιμότητα των χώρων κατοίκησης είναι έννοιες που εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια δυναμικά στο σχεδιασμό και άλλαξαν τα δεδομένα. 

Read More
X
MYKONOSVillas

Το “MYKONOSVillas” είναι µία δίγλωσση µονογραφία όπου η κυκλαδίτικη πλαστικότητα παρουσιάζεται µε σύγχρονες αρχιτεκτονικές µορφές, µέσα από 14 επιλεγµένες µυκονιάτικες κατοικίες.

Read More
“A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools.”
- Douglas Adams
^ Back to Top